Legalkalmasabb a salátának való kígyó- vagy fürtös uborka.
Hozzávalók:
500 g salátának való uborka3-4 dl natúr joghurt
2 csokor friss kapor
1-2 gerezd fokhagyma
só
vegamix
1 ek. olíva olaj
Elkészítés:
Az uborkát meghámozom, és almareszelőn lereszelem. Felét egyszerűen besózom, másik felét pácolom, sóval, vegamix-szel, és a zúzott fokhagymával. 30-35 perc elteltével a sózott uborkát kinyomkodom és félreteszem, a levét pedig a többihez öntöm. Hozzáteszem a natúr joghurtot is, majd az egészet botmixerrel pürésítem. Ízesítem sóval, kaporral, metélőhagymával, adok hozzá egy evőkanálnyi finom olívaolajat. Ha túl sűrű lenne, hígítom egy kevés tisztított (vagy forralt és lehűtött) vízzel. Akkor jó, ha az állaga krémes, de nem sűrű. Ekkor hozzáadom a reszelt uborkát is. Legalább 1 órára gondosan lefedve hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése